Serveis
Reflexologia Podal: infantil i adults
Buscava una tècnica corporal i natural que pogués servir de recolzament a casa als pares i mares després d’aplicar la meva teràpia a nadons i infants.

Vaig entrar en contacte amb aquesta metodologia que l’Ángeles Hinojosa va adaptar per poder ser aplicada a nadons i a infants.

De nou, per poder accedir a la metodologia per a infants vaig haver de formar-me primer en la d’adults. Aquest va resultar un camí molt útil i enriquidor, tant per la reflexologia podal infantil com per la seva aplicació als adults.

Vaig trobar que la reflexologia podal  de l’Ángeles transmet un bell missatge de cura i atenció. Proposa una participació més intensa i activa del pare i de la mare en la prevenció de la salut i en la malaltia dels fills. Alhora facilita que les mateixes criatures tinguin una eina senzilla al seu abast per a proporcionar-se elles mateixes cura i benestar. És bonic presenciar com entre germans espontàniament es proporcionen aquesta atenció tot jugant amb tendresa els més grans i els més petits.


SOBRE EL MÈTODE D’ÁNGELES HINOJOSA

El mètode d’Ángeles Hinojosa, amb més de vint anys d’experiència, dóna seguretat i confiança per animar-te a explorar una eina que sempre ha estat amb tu: les teves mans. A través d’elles aconseguiràs que els teus petits conservin la seva salut física i emocional, potenciant alhora la vostra relació i gaudint d’un contacte que augmentarà la seva seguretat i la seva autoestima. Això et permet sentir-te partícip del seu benestar.

La reflexologia podal ens ajuda a equilibrar-nos en els aspectes físic, energètic i emocional. És, per tant, una intervenció holística, global, que es pot convertir en un valuós recurs per acompanyar els infants en el seu creixement.

És una tècnica senzilla que potencia la salut i la capacitat d’autoregulació del cos. Es basa en el treball sobre tot el peu, mitjançant pressions amb els dits. Als peus es troben reflectides totes les àrees i sistemes de l’organisme, de manera que tractant els peus estem obtenint efectes en d’altres zones del cos. No té efectes secundaris. Aporta també confiança, benestar i recolzament emocional que podem comunicar a través del contacte físic i carinyós.

La reflexologia és una teràpia natural, molt eficaç, capaç d’alleugerir i reduir els malestars de les malalties de la infància. Utilitzant-la emmalaltiran menys i la resposta per part dels infants és força immediata. És una complementarietat i per a algunes famílies una alternativa molt eficaç per a malalties comuns de la infància  i en processos de repetició.


La Reflexologia funciona de la següent manera

És una estimulació (impròpiament se l’anomena de vegades massatge) de nombrosos punts de la planta del peu. Els òrgans corporals es troben reflectits en els peus, i mitjançant la seva estimulació afavorim l’arribada a aquests òrgans de més sang i per tant més oxigen, substàncies immunològiques, hormones de defensa... Això fa que el seu funcionament s’equilibrii torni a la normalitat.

La Reflexologia actua de manera preventiva i com aliada per a millorar la salut. És una teràpia senzilla i molt efectiva, sobre tot en nadons i infants, ja que alleuja els malestars i els processos de les malalties més comunes de la infància. Estimula l’organisme i potencia les seves defenses, equilibra les alteracions del mateix i afavoreix la seva curació de manera natural.

Es basa en el fet, àmpliament comprovat, que existeixen micro-connexions nervioses i limfàtiques en una gran quantitat de punts concrets del cos. Les àrees on es localitzen les zones reflexes de cada una de les parts del cos tenen correspondències micro-reflexes. Si estimulem adequadament aquestes zones serà l’organisme qui comenci a regular-se, tot produint nombrosos neurotransmissors encarregats de l’equilibri intern (homeostasi) que reforçaran la salut.

Aquesta informació es transmet a tota velocitattot al llarg de les fibres nervioses, posant així en marxa els mecanismes de regulació del cos.


BENEFICIS DE LA REFLEXOLOGIA PODAL

  • Activa les forces curatives de l’organisme.
  • Afavoreix la relaxació i el descans.
  • Alleugera dolors i tensions musculars.
  • Equilibra l’estat energètic.
  • Alleugera i redueix l’estrès.
  • Estimula i reforça el sistema immunològic, les defenses de l’organisme.
  • Regula el sistema digestiu i es poden tractar dificultats de digestió, gastroenteritis, estrenyiment, etc.
  • A través del sistema urinari i altres òrgans ajuda l’organisme a eliminar i a drenar.
  • Potencia el sistema respiratori en situacions de refredats, grip, bronquitis, etc.
  • Afavoreix una relació propera, de contacte físic i afectiu, tan beneficiós en el procés curatiu.


Més informació: http://www.reflexologiainfantil.org/
Asociación Española de Reflexología Infantil “Método Ángeles Hinojosa”

Montse Verge i Vallès   651 644 294   lilula@montseverge.cat